Men hvad laver jeg så?

Jeg laver service og reparation af alle typer ure, både for private kunder og butikker.

Ure bør vedligeholdes for at opretholde kvaliteten og funktionerne. Olie og fedt kan størkne med tiden, og støv i lejer kan virke som slibemiddel i et fint og kompliceret urværk. Derfor anbefaler jeg normalt at armbåndsure serviceres ca. hver 5. år. Derved bevares funktion og nøjagtigheden i uret, og ikke mindst, levetiden forlænges betragteligt.

Jeg udfører service på alle typer ure, også eksklusive mærker som:

Omega, Rolex, Breitling, Tag Heuer, IWC, Panerai, Jaeger Lecultre, Zenith, Cartier m.fl.

Mange reservedele kan fortsat skaffes, og jeg har 1 års garanti på mine reparationer.


Om UrmagerMette


I lære hos.

Jeg er udlært hos ”kongelig optrækker” Henrik Andreasen, der udover reparationer for kunder og butikker, også passede kongehusets ure.

En gang om ugen tog han til København, hvor han trak alle urene og når de trængte til service, kom de med retur til værkstedet. Under kyndig vejledning, fik jeg lært at reparere de fine instrumenter og Henrik var god til at lære fra sig - han var meget dygtig og god mester. Udover de flotte ure, reparerede han også tårnure. Altså store urværker, der benyttes i kirketårne og på herregårde. Det var meget spændende og bestemt en niche indenfor urmagerfaget. Han fandt dog hurtigt ud af, at jeg var godt til detaljer, og jeg fik armbåndsure, samt de fine og spinkle Taffelure som speciale - her malede jeg også skiverne op igen, hvis de var slidte og utydelige.

 

Håndværket.

Jeg har altid været glad for håndværket. Jeg ser teknik og mekanik som det spændende i arbejdet og nyder, når det færdige resultat virker som det skal. 

Mange ure kommer ind med slidte og beskidte. De kan ikke gå og har måske ikke fungeret i årevis. Værket adskilles totalt og bliver renset minutiøst og efterset for slid og mangler. Slidte lejer bliver udskiftet med nye, og tapper bliver poleret og tilpasset, så de fine tandhjul igen løber uhindret i værket. Messingplader bliver renset og poleret, så de står blanke og skinner næsten som guld – så kan man ikke undgå at blive en lille smule lykkelig for sit arbejde. Særligt når kunden også bliver glad for resultatet.

Jeg er værkstedsurmager. Det er der, jeg hører hjemme. Jeg har stået i butik og solgt både ure og reparationer, men det er arbejdet med ure og håndværket jeg skal lave. Jeg nyder at have travlt på mit lille værksted, og når kunderne kommer med deres ure, betyder det meget at der alligevel er tid til en snak. Mange kommer med ure af stor affektionsværdi, eller ure de ikke har kunne få repareret andre steder. Det betyder meget for mig at kunne hjælpe kunden, og se  glæden når de henter det igen. For mig betyder det ikke noget, hvilket ur det drejer sig om, men at fejlfinde og hjælpe.